Αισθητικές Θεραπείες

Λίφτινγκ – Ανόρθωση

Ο αισθητικός βελονισμός επεμβαίνει σε όλα τα στρώματα του δέρματος και όχι μόνο στην επιδερμίδα – όπως η πλειονότητα των υπόλοιπων θεραπειών – , αγγίζοντας ακόμα και μυϊκές στιβάδες του προσώπου. Επιδρά έτσι ώστε να αναπλάσει το δέρμα, να συμβάλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και να διεγείρει τους ινοβλάστες (κύτταρα υπεύθυνα για την παραγωγή υαλουρονικού οξέος, κολλαγόνου και ελαστίνης).

Τα αποτελέσματα του αφορούν: την βελτίωση της ποιότητας της επιδερμίδας, την εξαφάνιση των λεπτών γραμμών, τη μείωση των ρυτίδων, την αύξηση του μυϊκού τόνου, την αύξηση της ελαστικότητας των μυών του προσώπου αλλά και της τραχηλικής χώρας με αποτέλεσμα τη βελτίωση του διπλοσάγονου, την ανόρθωση και σύσφιξη γενικότερα του προσώπου, την εξαφάνιση των μαύρων κύκλων και του οιδήματος γύρω από τα μάτια, των πανάδων, την σύσφιξη των δερματικών πόρων, τη βελτίωση της ακμής.

Τα αποτελέσματα της δράσης του αισθητικού βελονισμού είναι εμφανή από την πρώτη κιόλας εφαρμογή και διαρκούν.

Rejuvance

Rejuvance σημαίνει ανανέωση, αναζωογόνηση. Σήμερα γνωρίζουμε ότι οι κινήσεις της τεχνικής αυτής επιδρούν τόσο στον συνδετικό όσο και στον μυϊκό ιστό της επιδερμίδας, εξαλείφοντας τα αποτυπώματα των εντάσεων που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας. Σύμφωνα με έρευνες, με την τεχνική αυτή αποκαθίσταται αυτό που οι ειδικοί αποκαλούν «μικροκυκλοφορία» της επιδερμίδας, βελτιώνοντας την κατάσταση του συνδετικού ιστού, ενώ προάγεται η εύρυθμη λειτουργία των 2 ινωδών πρωτεϊνών του δέρματος, του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Αλυσιδωτά ενεργοποιούνται οι φυσικοί μηχανισμοί ενυδάτωσης, δομικής υποστήριξης και κυκλοφορίας του οξυγόνου και των θρεπτικών ουσιών στους ιστούς του δέρματος, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η ελαστικότητα της επιδερμίδας.
Όσον αφορά στον μυϊκό ιστό, οι μαλάξεις εστιάζουν στις εκφύσεις και στις αποφύσεις των μυών του προσώπου (πάνω από 90 στον αριθμό), του τριχωτού της κεφαλής, του λαιμού και του ντεκολτέ. Το αποτέλεσμα είναι η τόνωση, η ενδυνάμωση και η απαλλαγή των μυών από τη συσσωρευμένη ένταση. Οι ρυτίδες μαλακώνουν, ενώ το πρόσωπο ανανεώνεται

Gua Sha

Το Gua Sha είναι μια θεραπευτική τεχνική της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (Π.Κ.Ι.). Η θεραπεία μασάζ γίνεται με κεράτινες πλακέτες που είναι από κόκαλο ή νεφρίτη με στρογγυλεμένες άκρες που έχει σκοπό την απομάκρυνση τοξινών από το αίμα και την λέμφο.Κατά την Π.Κ.Ι , το σώμα μας χρειάζεται μια συνεχή και έντονη κίνηση της ενέργειας («Τσι») για να μας κρατήσει υγιή και ζωντανό. Αλλά αν υπάρχει η παρουσία των τοξινών, «Sha” θα σχηματιστεί και προκαλέσει συμφόρηση στην κυκλοφορία. Στα κινέζικα, “Gua” σημαίνει ξύσε ή τρίψε το δέρμα, και το “Gua Sha” σημαίνει ότι τις τοξίνες που ήρθαν στην επιφάνεια με το τρίψιμο (έτσι αποκαθιστά και εξισορροπεί το “Qi” καλή κυκλοφορία στο σώμα).

Το Gua Sha μασάζ είναι απλό, επιστημονικό, αποτελεσματικό και ασφαλές, δεδομένου ότι δεν έχει καμία παρενέργεια. Έχει ασκηθεί για περισσότερο από 25 αιώνες από τους Κινέζους και αποτελεί πολύτιμη κληρονομιά της Π.Κ.Ι.Το Gua Sha μασάζ προσώπου γίνεται με σταθερές ανοδικές κινήσεις πάνω στο πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ αφού πρώτα έχει προηγηθεί η επάλειψη με βιολογικά λάδια εμπλουτισμένα με αιθέρια έλαια. Αυτή η ολιστική θεραπεία ομορφιάς μπορεί να ισορροπήσει, να αποκαταστήσει και να αναζωογονήσει την κατάσταση του δέρματος χωρίς να αφήνει σημάδια, και χωρίς την χρήση χημικών οξέων, ενέσιμα Botox  ή επώδυνης αισθητικής χειρουργικής.Το Gua Sha επιταχύνει την  απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών από το δέρμα και προλαμβάνει τη γήρανση.

  Κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα δεν είναι απλά μια διαταραχή αισθητικής φύσης. Αποτελεί μια έκφραση τροφικής αλλοίωσης του δέρματος. Μία μεταβολική διαταραχή που περιλαμβάνει την εναπόθεση λίπους σε συγκεκριμένες περιοχές. Δημιουργείται από κακή τοπική αιμάτωση (μικροκυκλοφορία) και πάχυνση των ινών του κολλαγόνου του δέρματος.

Ο βελονισμός είναι ένας ασφαλής, φυσικός τρόπος που βοηθά στην εξάλειψη της κυτταρίτιδας, ακριβώς γιατί δρα στην πηγή του προβλήματος. Πρόκειται για μια εντατική θεραπεία που βελτιώνει την κυκλοφορία, καλυτερεύοντας έτσι την όψη του δέρματος. Δεν επιδιώκει μόνο την αισθητική βελτίωση της επιδερμίδας αλλά και τη μεταβολική και ενεργειακή βελτίωση όλου του οργανισμού. Κατά συνέπεια, συμβάλλει και στην αποτοξίνωση του σώματος, αφού μπορεί ευκολότερα να απεκκρίνει τις τοξίνες και τα απόβλητα μέσω των νεφρών.

Παχυσαρκία

Εισάγοντας βελόνες βελονισμού επιφανειακά σε διάφορα μέρη του σώματος διευκολύνουμε την απώλεια βάρους, διότι με αυτόν τον τρόπο προσφέρουμε μια αίσθηση ευεξίας, η οποία μπορεί να καταστείλει την επιθυμία για υπερβολική πρόσληψη τροφής.

Ο βελονισμός επίσης μπορεί να διεγείρει το μεταβολισμό και έτσι να καταστήσει τον οργανισμό ικανό να χρησιμοποιήσει σωστά την τροφή αντί να την αποθηκεύσει ως λίπος.

Τα ιδιαίτερα σημεία που χρησιμοποιούνται για κάθε ασθενή επιλέγονται με βάση την κατανομή λίπους, το επίπεδο στρές και συγκινησιακών παραγόντων, τις διατροφικές συνήθειες και άλλους παράγοντες.

Η άσκηση και η δίαιτα βοηθούν κάθε πρόγραμμα αδυνατίσματος. Εν τούτοις τα περισσότερα άτομα που έρχονται για βελονισμό έχουν δοκιμάσει πολλές δίαιτες κατά το παρελθόν. Μπορεί να γνωρίζουν καλά τι πρέπει να φάνε και τι όχι αλλά νοιώθουν κατάθλιψη και ευερεθιστότητα όταν προσπαθούν να παραμείνουν σταθεροί σε μια δίαιτα.

Ο βελονισμός θα ανακουφίσει τέτοια προβλήματα και θα ενδυναμώσει τη θέληση του ατόμου παράλληλα με την άμεση απώλεια βάρους.

Δερματικές Παθήσεις

Ο βελονισμός είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην διαχείριση των δερματολογικών παθήσεων, όπως: ακμή, έκζεμα, ψωρίαση. Μελέτες έχουν τεκμηρίωση την αποτελεσματικότητα του στην επίλυση χρόνιων και αδιάλειπτων προβλημάτων του δέρματος.

holistic-physio