Θεραπευτική Μάλαξη

Υπηρεσίες Θεραπευτικής Μάλαξης

Ολιστικό Μασάζ

Το ολιστικό μασάς είναι το ολοκληρωμένο μασάζ, ευεργετικό για το νευρικό, το κυκλοφορικό, το μυϊκό και το λεμφικό σύστημα. Ενδείκνυται για κουρασμένους οργανισμούς, γιατί αποβάλλει τις συσσωρευμένες τοξίνες, χάνονται πόντοι και υποχωρούν τα οιδήματα.

Ενεργοποιείται ολόκληρος ο οργανισμός και επιβραδύνεται το γήρας.

Το ολιστικό μασάζ είναι ιδιαίτερα αγαπητό τόσο για τις θεραπευτικές κι αναζωογονητικές του ιδιότητες, όσο και για την άμεση χαλάρωση και την απόλαυση που προσφέρει. Με την ολοκλήρωσή του, αποκαλύπτεται η αυθεντική σας ομορφιά.

Το ολιστικό μασάζ, είναι ένα σύνολο τεχνικών και χειρισμών, που από την εμπειρία μας θεωρούμε ποιο αποτελεσματικά, με στόχο την αντιγήρανση , την βαθιά ξεκούραση και την αντιμετώπιση τοπικών προβλημάτων.

  Thai Massage

Είναι μια αρχαία θεραπευτική μέθοδος. Κατάγεται από την Ταϊλάνδη και είναι τμήμα της ταιλανδέζικης θεραπευτικής ιατρικής. Ένα σύστημα μάλαξης το οποίο γίνεται στο δάπεδο. Το άτομο που το δέχεται φορά έναν ελαφρύ ρουχισμό. Κι αυτό συμβαίνει επειδή το Thai Massage περιλαμβάνει αρκετές λαβές, διατάσεις και διορθωτικές ανατάξεις

Tο άτομο που το δέχεται φοράει ρούχα. Δηλαδή δεν γίνεται σε γυμνό σώμα με λάδι. Δεν είναι ένα μασάζ που αποσκοπεί μόνο σε χαλάρωση. Έχει και θεραπευτικό χαρακτήρα. Υπάρχουν τεχνικές μέσω των οποίων μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς κάποια προβλήματα όπως η αυχεναλγία, η οσφυαλγία και πολλά άλλα μυοσκελετικά προβλήματα.

Deep Tissue Massage (Αθλητικό)

Το Deep Tissue Massage στοχεύει στην απομάκρυνση της έντασης από το σώμα, η οποία προκαλείται από χρόνια πρότυπα στάσης ή κίνησης του σώματος (κακή στάση ύπνου ή στην εργασία, επαναλαμβανόμενες κινήσεις, αθλητική δραστηριότητα, παλιός τραυματισμός) και αποτελεί το ιδανικότερο μασάζ στο menu των καλύτερων spa παγκοσμίως.

Το Deep Tissue Massage χρησιμοποιεί έντονες πιέσεις σε όλες τις εν τω βάθει μυϊκές ομάδες, με τα δάχτυλα, τις γροθιές, τα αντιβράχια ή και τους αγκώνες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη χαλάρωση όχι μόνο των επιφανειακών μυών, αλλά ολόκληρης της δομής και της πορείας των μυϊκών ομάδων και των συνδετικών ιστών που βρίσκονται εν τω βάθει και αποτελούν τη δεύτερη και την τρίτη στοιβάδα του μυϊκού συστήματος, συμβάλλοντας έτσι στην καταπολέμηση των μυϊκών συσπάσεων, χρόνιων φλεγμονών, μυϊκών πόνων και του στρες.

Πουγκιά

Τα ζεστά πουγκιά με τα θεραπευτικά βότανα είναι μία πρωτοποριακή τεχνική, που ακολουθεί πιέσεις στα βελονιστικά σημεία, ενεργοποιώντας τη στασιμότητα ή την υπερβολή των μεσημβρινών (ρύθμιση). Η εφαρμογή της θεραπείας γίνεται σε όλο το σώμα (από τα πέλματα έως το τριχωτό της κεφαλής) με διάφορα πουγκιά. Η σωστή επιλογή των κινήσεων-πιέσεων ανά περιοχή, η προετοιμασία των πουγκιών και ο κατάλληλος συνδυασμός των βοτάνων ανάλογα με το πρόβλημα του ατόμου πρέπει να γίνεται με πολλή προσοχή και γνώση. Μόνο επαγγελματίες αισθητικοί, αρωματοθεραπευτές και θεραπευτές/μασέρ είναι σε θέση να τα χρησιμοποιήσουν.

Βεντούζες

Οι πρώτες αναφορές στη συγκεκριμένη μέθοδο υπάρχουν στα κείμενα του Ιπποκράτη. Στον κλινικό του κατάλογο, ο Ιπποκράτης συνιστά τις βεντούζες μεταξύ άλλων, για την αντιμετώπιση της στηθάγχης και των διαταραχών του εμμηνορυσιακού κύκλου . Ο Ιπποκράτης προτείνει οι βεντούζες να είναι μικρές σε διάμετρο, κωνικές σε σχήμα και ελαφρές, ακόμη και αν η ασθένεια για την οποία προορίζονται βρίσκεται βαθιά.

Τον 19ο αιώνα οι βεντούζες δέχτηκαν σκληρή κριτική από την ιατρική κοινότητα, τις τελευταίες δεκαετίες όμως έχουν ξαναανακαλυφθεί οι θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Η αναρρόφηση που γίνεται με τα ποτήρια διεγείρει τη ροή, κυρίως του αίματος  και της λέμφου, στην περιοχή όπου εφαρμόζεται. Με τον τρόπο αυτό κινητοποιείται το αίμα και η  λέμφος  σε επίπεδο δέρματος  και μυικού ιστού τόσο στην περιοχή εφαρμογής της βεντούζας όσο και στις γειτονικές περιοχές από όπου αναρροφώνται. Αποτέλεσμα αυτού είναι η βελτίωση της αιμάτωσης και της οξυγόνωσης των τοπικών ιστών. Με βάση αυτή την αρχή οι βεντούζες χρησιμοποιούνται για τη χαλάρωση καταπονημένων μυών.

Ρεφλεξολογία

Στα πέλματα των ποδιών μας βρίσκονται πάνω από 7.000 απολήξεις νευρών από κάθε σημείο του σώματός μας. Είναι επόμενο λοιπόν, πως αν χαλαρώσουν τα πέλματά μας θα ηρεμήσουν και τα αντίστοιχα νεύρα στο σώμα μας.

Την δουλειά αυτή έχει αναλάβει να κάνει η ρεφλεξολογία, μια μέθοδος εναλλακτικής ιατρικής που βασίζεται στην εφαρμογή ειδικών πιέσεων, μέσω του μασάζ, κυρίως στα πέλματα των ποδιών. Κάθε ειδική πίεση αντανακλάται στο αντίστοιχο σημείο του σώματος που θέλουμε να χαλαρώσουμε. Έτσι, βελτιώνεται το νευρικό σύστημα και κατ’ επέκταση και κάθε άλλη λειτουργία του οργανισμού μας, με μια απόλυτα φυσική μέθοδο, χωρίς τη χρήση φαρμάκων και χωρίς καμία πιθανότητα παρενεργειών.

Rejuvance

Rejuvance σημαίνει ανανέωση, αναζωογόνηση. Σήμερα γνωρίζουμε ότι οι κινήσεις της τεχνικής αυτής επιδρούν τόσο στον συνδετικό όσο και στον μυϊκό ιστό της επιδερμίδας, εξαλείφοντας τα αποτυπώματα των εντάσεων που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας. Σύμφωνα με έρευνες, με την τεχνική αυτή αποκαθίσταται αυτό που οι ειδικοί αποκαλούν «μικροκυκλοφορία» της επιδερμίδας, βελτιώνοντας την κατάσταση του συνδετικού ιστού, ενώ προάγεται η εύρυθμη λειτουργία των 2 ινωδών πρωτεϊνών του δέρματος, του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Αλυσιδωτά ενεργοποιούνται οι φυσικοί μηχανισμοί ενυδάτωσης, δομικής υποστήριξης και κυκλοφορίας του οξυγόνου και των θρεπτικών ουσιών στους ιστούς του δέρματος, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η ελαστικότητα της επιδερμίδας.
Όσον αφορά στον μυϊκό ιστό, οι μαλάξεις εστιάζουν στις εκφύσεις και στις αποφύσεις των μυών του προσώπου (πάνω από 90 στον αριθμό), του τριχωτού της κεφαλής, του λαιμού και του ντεκολτέ. Το αποτέλεσμα είναι η τόνωση, η ενδυνάμωση και η απαλλαγή των μυών από τη συσσωρευμένη ένταση. Οι ρυτίδες μαλακώνουν, ενώ το πρόσωπο ανανεώνεται

Gua Sha

Το Gua Sha είναι μια θεραπευτική τεχνική της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (Π.Κ.Ι.). Η θεραπεία μασάζ γίνεται με κεράτινες πλακέτες που είναι από κόκαλο ή νεφρίτη με στρογγυλεμένες άκρες που έχει σκοπό την απομάκρυνση τοξινών από το αίμα και την λέμφο.Κατά την Π.Κ.Ι , το σώμα μας χρειάζεται μια συνεχή και έντονη κίνηση της ενέργειας («Τσι») για να μας κρατήσει υγιή και ζωντανό. Αλλά αν υπάρχει η παρουσία των τοξινών, «Sha” θα σχηματιστεί και προκαλέσει συμφόρηση στην κυκλοφορία. Στα κινέζικα, “Gua” σημαίνει ξύσε ή τρίψε το δέρμα, και το “Gua Sha” σημαίνει ότι τις τοξίνες που ήρθαν στην επιφάνεια με το τρίψιμο (έτσι αποκαθιστά και εξισορροπεί το “Qi” καλή κυκλοφορία στο σώμα).

Το Gua Sha μασάζ είναι απλό, επιστημονικό, αποτελεσματικό και ασφαλές, δεδομένου ότι δεν έχει καμία παρενέργεια. Έχει ασκηθεί για περισσότερο από 25 αιώνες από τους Κινέζους και αποτελεί πολύτιμη κληρονομιά της Π.Κ.Ι.Το Gua Sha μασάζ προσώπου γίνεται με σταθερές ανοδικές κινήσεις πάνω στο πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ αφού πρώτα έχει προηγηθεί η επάλειψη με βιολογικά λάδια εμπλουτισμένα με αιθέρια έλαια. Αυτή η ολιστική θεραπεία ομορφιάς μπορεί να ισορροπήσει, να αποκαταστήσει και να αναζωογονήσει την κατάσταση του δέρματος χωρίς να αφήνει σημάδια, και χωρίς την χρήση  χημικών οξέων, ενέσιμων  Botox ή επώδυνης αισθητικής χειρουργικής.Το Gua Sha επιταχύνει την απορρόφηση θρεπτικών ουσιών από το δέρμα και προλαμβάνει τη γήρανση.

holistic-physio